Odrůda Maragogype je přírodní mutace odrůdy Typica.
Byla objevena blízko Maragogipe v brazilské provincii Bahia.
Maragogype je známá svými velkými zrny.
V Hondurasu se káva Maragogype pěstuje na Fince Jerusalén v minimální nadmořské výšce 1450 m n.m. Hornatá oblast Puebla Trinidad je ideální pro pěstování této kávy. Maragogype roste v panenském horské džungli ve stínu horského lesa. Více
Odrůda Maragogype je přírodní mutace odrůdy Typica.
Byla objevena blízko Maragogipe v brazilské provincii Bahia.
Maragogype je známá svými velkými zrny.
V Hondurasu se káva Maragogype pěstuje na Fince Jerusalén v minimální nadmořské výšce 1450 m n.m. Hornatá oblast Puebla Trinidad je ideální pro pěstování této kávy. Maragogype roste v panenském horské džungli ve stínu horského lesa.
Pěstitel JOSÉ CUELLAR FAJARDO se o svoji úrodu stará s láskou a každý šálek je pohlazením po duši. Tato odruda Maragogype ve fermentaci Anaerobic Natural dostala bodové score 91 SCA.
SHG: (Strictly High Grown) znamená, že káva je pěstována v nadmořské výšce kolem 1350 metrů. Káva pěstovaná ve vyšších nadmořských výškách a při nižších teplotách produkuje pomaleji dozrávající ovoce. Tato klasifikace je vyšší než HG.
EP: (European Preparation) znamená, že kávové třešně jsou všechny ručně tříděny, aby se odstranily vadné bobule a různé větvičky, kamínky, atd.
Charakteristika kávy:
- Země původu: HONDURAS
- Oblast: TRINIDAD / SANTA BARBARA
- Odrůda: MARAGOGYPE
- Proces zpracování: ANAEROBIC NATURAL
- Cupping score: 91 SCA
- Nadmořská výška: 1450 m.n.m.
- Plantáž: FINCA JERUSALÉN
- Farmář: JOSÉ CUALLÁR FAJARDO
- Acidita: VYVÁŽENÁ
- Tělo: STŘEDNÍ
- Chuťové tóny: PANELA, POMERANČ, ZELENÉ JABLKO, TAMARIND
- Způsob pražení: MEDIUM
- Příprava: IDEÁLNÍ NA FILTR, ALE I ESPRESSO
Zpracování | Anaerobic Natural |
---|---|
Odrůda | Maragogype (Honduras) |
Hmotnost | 250 g |
SCA skóre | 91 |
Složení | 100% Arabica |
Stupeň pražení | Medium |
Zpracování | Anaerobic Natural |
---|---|
Odrůda | Maragogype (Honduras) |
Hmotnost | 250 g |
SCA skóre | 91 |
Složení | 100% Arabica |
Stupeň pražení | Medium |