Do Kolumbie přišla káva z Venezuely ve druhé polovině 18. století. Horský masiv Cordiller je ideální pro pěstování kávy té nejvyšší kvality. Dnes zde roste asi 12 % světové produkce kávy, což ji řadí na druhé místo hned po Brazílii (35 %). Více
Do Kolumbie přišla káva z Venezuely ve druhé polovině 18. století. Horský masiv Cordiller je ideální pro pěstování kávy té nejvyšší kvality. Dnes zde roste asi 12 % světové produkce kávy, což ji řadí na druhé místo hned po Brazílii (35 %). Většina kávy je pěstována na menších farmách a poté vykoupena kolumbijskou federací pěstitelů kávy. Rozděluje se na tři hlavní druhy – nejvyšším stupněm je Supremo, druhá nejvyšší jakost je Extra a jejich kombinací vznikl druh Excelso. Většina kolumbijské kávy je velmi kvalitní a zpracována mokrým způsobem.
Charakteristika kávy:
- V kávě Supremo Meseta je chuť i aroma velmi výrazné
- Střední až plné tělo
- Vyvážená, jemná acidita
- Chuť mléčné čokolády která je v pozadí podpořena karamelem
Příprava:
Pro intenzivní zážitek doporučujeme dávkování 8-9g mleté kávy. Vhodná na přípravu ve všech kávovarech, filtry, moka konvička, french press. Pozor, na zvolení správné hrubosti mletí.
Zpracování | Washed |
---|---|
Odrůda | Supremo Meseta (Kolumbie) |
Hmotnost | 100 g, 250 g, 500 g, 1000 g |
Složení | 100% Arabica |
Stupeň pražení | Light City, City Plus Medium |
Zpracování | Washed |
---|---|
Odrůda | Supremo Meseta (Kolumbie) |
Hmotnost | 100 g, 250 g, 500 g, 1000 g |
Složení | 100% Arabica |
Stupeň pražení | Light City, City Plus Medium |