Kávovníky se pěstují v nadmořských výškách 1300 – 1800 metrů na ostrově ležícím severně od Austrálie. Nejznámější guinejské kávy jsou Sigri, Arona Goroka, Konkua. Kvalita zrn mírně kolísá sklizeň od sklizně, ale celkově je na velmi vysoké úrovni. Arabiky z Papui mají jednu z nejsladších vůni, které jsme u kávy poznali a chuťově je to také jeden z našich největších favoritů. Více
Kávovníky se pěstují v nadmořských výškách 1300 – 1800 metrů na ostrově ležícím severně od Austrálie. Nejznámější guinejské kávy jsou Sigri, Arona Goroka, Konkua. Kvalita zrn mírně kolísá sklizeň od sklizně, ale celkově je na velmi vysoké úrovni. Arabiky z Papui mají jednu z nejsladších vůni, které jsme u kávy poznali a chuťově je to také jeden z našich největších favoritů.
Charakteristika kávy:
- Střední tělo je příjemně nasládlé, téměř bez acidity, s lehounkou zemitostí a náznaky čokoládových tónů.
- Má výrazné aroma, také s nádechem čokolády, exotických květin, či sladkost hroznového vína.
- Skvěle se hodí pro espresso, kde tvoří krásnou tygrovanou cremu.
Příprava:
Pro intenzivní zážitek doporučujeme dávkování 8-9 g mleté kávy. Vhodná na přípravu ve všech kávovarech, filtry, moka konvička, french press. Pozor, na zvolení správné hrubosti mletí.
Odrůda | Sigri, Arona Goroka, Konkua (Papua Nová Guinea), Premium Simbu (Kongo) |
---|---|
Hmotnost | 100 g, 250 g, 500 g, 1000 g |
Složení | 100% Arabica |
Stupeň pražení | City Plus Medium |
Odrůda | Sigri, Arona Goroka, Konkua (Papua Nová Guinea), Premium Simbu (Kongo) |
---|---|
Hmotnost | 100 g, 250 g, 500 g, 1000 g |
Složení | 100% Arabica |
Stupeň pražení | City Plus Medium |